Valencia CF01 febrero 2020

CRÒNICA | El Valencia CF suma tres punts d'or davant el RC Celta i dorm en llocs Champions per primera vegada en el que va de LaLiga (1-0)

El gol de Carlos Soler decideix un partit molt treballat per part del conjunt valencianista, que manté el seu ‘invicte’ a Mestalla i es posa amb 37 punts

Patint i competint fins a l'últim alé, així ha aconseguit el Valencia CF una victòria d'or davant el RC Celta de Vigo. Amb l'ensopegada de l'Atletico de Madrid, l'equip d'Albert Celades afrontava el repte de guanyar per a posar-se amb 37 punts i situar-se per primera vegada en llocs Champions, almenys a l'espera de conéixer els resultats del Sevilla FC i el Getafe CF. No ha desaprofitat l'ocasió. El RC Celta arribava a Mestalla després de set partits sense conéixer la victòria, però va exigir al Valencia CF fins al final. El conjunt valencianista, gràcies al punt de Carlos Soler en l'últim tram de partit, aconsegueix marcar-li a l'únic equip que se li havia resistit fins ara en el que va de LaLiga i manté el seu ‘invicte’ a Mestalla gràcies a un triomf coral, molt treballat, que serveix per a continuar avançant a pas ferm cap a les posicions més capdavanteres de la taula.

Va arrancar en tromba el Valncia CF, que no va tardar ni dos minuts a plantar-se davant la porteria de Rubén Blanco. Ferran Torres, afilat com de costum, va desbotonar a la defensa del RC Celta amb la seua primera intervenció i va cedir per a Wass, però la seua rematada el va buidar amb la punta de la bota el porter celeste. L'atac valencianista va ser constant durant el primer tram de partit i no tardaria a arribar la segona envestida, també des de la dreta. Soler va provar sort amb un tret que va eixir llepant el cep del pal en una jugada en la qual Mestalla va reclamar penal de Murillo sobre Wass.

No va assenyalar pena màxima González Fuertes, però el Valencia CF va continuar intentant-ho i en el minut 21 va aparéixer Florenzi. L'italià, que va entrar directe a l'onze titular, va ser aclamat per Mestalla en el seu debut després de protagonitzar sens dubte l'ocasió de perill més clara del primer temps. Garay va alçar el cap, va veure el corredor en el camp del RC Celta i el nou fitxatge del Valencia CF va accelerar a fons per a connectar amb l'empenya una passada a l'espai. El seu tret, executat amb ullal i ajustat al pal, el va traure Rubén Blanco amb la seua versió més plàstica. Bona carta de presentació del ‘25’.

Just abans del descans, el Valencia CF va patir una autèntica maçada, la lesió de Garay, que després d'uns minuts tendit sobre la gespa va haver de retirar-se cedint-li el seu lloc a Diakhaby. Va poder refredar-se l'equip de Celades, que va patir en aqueixos instants l'única aproximació del conjunt gallec en forma de cabotada de Fran Beltrán. Encara que continuaria provant sort el RC Celta, es va trobar primer amb Parejo, que salvava sota pals una falta directa des de la frontal, i després amb els guants de Jaume Domènech, imbatut una vegada més.

En l'última mitja hora de joc, el Valencia CF va recuperar el seu millor to competitiu. Gayà exercia de motor avançant metres des de l'esquerra i veient línies de passada que ningú veia per a llançar als seus companys, Rodrigo intentava connectar el centre del camp amb l'atac a força de galopar i a poc a poc el Valencia CF va avançar iardes fins que en el 76’ Carlos Soler empalava una pilota ploguda amb un tret sec, ras i al costat del pal. Inapel·lable per a Rubén Blanco. El Valencia CF, que va poder ampliar distàncies després amb un tret de Rodrigo, no falla i suma tres punts d'or davant el RC Celta.